Dobbelt opp! Bokanmeldelse(r)

 

Photobucket

Alanya er ingen vanlig jente, hun har kongelig blod i årene. Hun er også den eneste som kan gjøre noe med forbannelsen som hviler over Aryak og kongeslekten r’Archir. Men for å greie det, har hun måttet vekke dragene.

Aryak lider fremdeles under forbannelsen, og mens Luan sitter fast i kongens fangehull, setter Alanya og Haimo kursen mot Domar, et rike der is og kulde råder. Med seg har de ilddragene, som viser seg å være uunnværlige i isødet. Men i dragebyen venter heksa og den fryktinngytende Dimmiu.
Alanya finner ut at vennskap er en langt sterkere kraft enn all verdens magi – og at venner kan finnes der man minst venter det.

Dette er den tredje boken i serien om Alanya etter «Alanya – Veien følger hjertet» og «Alanya – Dragene våkner».
Tittel: Alanya – Veien til Domar
Forfatter: Iselin B. Alvestad
ISBN: 9788203250743
Utgivelsesår: 2009

Veien til Domar er den perfekte avslutning på serien om Alanya,selv om jeg godt kunne tenkt meg tre bøker til om henne. Likte du de to første er denne selvfølgelig å lese. Superduper! Er et par setninger jeg måtte lese mange ganger,de smakte veldig godt. Godt skrevet!

Alanya – The Road to Domar
Alvestad, Iselin B.: Alanya – Veien til Domar

8/10 poeng

Photobucket

Majgull Axelsson – Den jeg aldri var

En morgen blir en halvnaken mann funnet på en gate i en øst-europeisk by. Det viser seg at han er svensk, og ektefellen Mary Marie blir tilkalt fra Stockholm. Mens hun sitter ved sykesengen hans, begynner virkeligheten å forvitre, plutselig vet hun ikke riktig hvem hun er og hvordan hun skal forholde seg til det livet de har levd sammen.
Syv år senere er hun like spaltet. Er hun Mary eller Marie? Drepte hun mannen sin der på sykehuset, eller lot hun ham leve?

Nominert til Nordisk råds litteraturpris 2004.

Utgivelsesdato: 20.04.06
ISBN: 9788204113993
ISBN-10: 8204113994
Originaltittel: Den jag aldrig var

Denne boken syns jeg var vanskelig å komme igang med, antagelig fordi jeg bare fikk lest litt og litt av den om gangen. Etterhvert kom jeg mer inn i det, men skulle ønske flyten mellom Mary og Marie var litt mer tydelig, fant det vanskelig å henge med,noe jeg pleier å takle fint. Helt grei bok,men kommer ikke til å lese den igjen. Det jeg fant mest interressant var afasi,som jeg ikke har hørt om før.

 

4 kommentarer om “Dobbelt opp! Bokanmeldelse(r)

 1. Hei, jeg ser at du likte de forrige bøkene om Alanya. Bok nummer fire i serien kom akkurat (det skal bli fem i alt). Det var så hyggelig å lese bloggen din at jeg tenkte at jeg kan sende deg et eksemplar av Absalons krigere dersom du er interessert ;-).

  Vennlig hilsen

  Iselin Alvestad

  1. Oi så innmari koselig 😀 Ja takk,veldig gjerne sier jeg jo da 😀
   (gjerne med en autograf altså,hehe)
   Kjøpte forresten første bok i julegave til en jeg kjenner:))

   Bare send epost hvis du er sikker 🙂

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..