Bookblogtour – Genesis – Bokbloggturne

I’m participating in www.cappelen.no ‘s bookblog tour.
How it works; You sign up, get a book in the mail, read it and publish your review when they tell you to 🙂
Pretty cool? Go do it too! 🙂

Photobucket
The first book – Bernard Beckett – Genesis

Jeg deltar i cappelens bokbloggturne! Det funker slik; Du sier ifra at du vil være med,de får navn og adresse, så får du en bok i posten. Du får en dato blogginnlegget skal postes på,og det er det hele! Ganske kult?

Disse bloggene har dagen før og etter min: www.shauriblog.com
solgunnsin.blogspot.com

Genesis av Bernard Beckett
ISBN: 9788202291587
ISBN-10: 8202291585
Bokbloggturneens Facebookside

Mulig det kommer en spoiler,men prøver å unngå det.
Sci-fi for eldre tenåringer og oppover.

Det som starter som en opptaksprøve til Akademiet,blir for hovedpersonen Anaximander en tankereise i filosofiens irrganger.

Anaximander har en fem timers eksamen å fremlegge om legenden Adam Forde. Om hun blir opptatt i Akademiet eller ikke,avhenger av hvor godt hun svarer.

Republikken har så vidt gjenoppstått, og Akademiet er noe av det viktigste som finnes.

Men etter hvert blir hun mer og mer klar over at det står mer på spill, ikke bare et «inn eller ikke» spørsmål. Det er et spørsmål om tilværelse, om hva som er sjel, om hva som er viktig, og riktig ved det å være til.

*~~*~~*

Boka var veldig spennende, slukte den så å si i ett jafs. Den er litt tung for de yngste tenåringene, tror jeg. (Nå går jeg ut i fra massene, og ikke unntakene. Det er vel unntakene som leser mest,så det er kanskje dem jeg burde gå ut ifra?)

Jeg har en eneste negativ ting å si om denne boka. Det var at på en av de første sidene sto ordet ånd med en forklaring under. «Spirit». Det irriterte meg,for om man leser en setning eller to videre så forstår man svært enkelt hva de mener. Ikke noe å bry seg om, kanskje, men jeg er pirkete.

Det er en tidløs spørsmålsstilling; Hva er sjel ? Hvem kan ha sjel?
Man blir tvunget til å tenke nytt,og det er en veldig bra ting. Jeg tror at måten boka er på gjør at den ikke vil passe så godt til yngre lesere,under 15 blir det for vanskelig å følge tankebanene og henge helt med ennå. Men på størrelsen er det en god begynnerbok,for dem som ikke leser så ofte. Du bør nok likevel ha en viss forståelse av filosofi for å få mest mulig ut av den.

Jeg liker ikke å si så veldig mye om handlingen i bøker,for det verste jeg vet er å få ødelagt en bok eller film, på grunn av at noen fortalte hva som skjer, men jeg vil si så mye at den overrasket meg på slutten.
Og dere som kjenner meg vet at det er ingenting jeg liker bedre enn at en bok overrasker meg.

Alt i alt; Les den om du liker science fiction og filosofi. Hvis ikke, les den likevel. Kongebok!
8/10

2 kommentarer om “Bookblogtour – Genesis – Bokbloggturne

  1. Vedrørende ordene «ånd» som fikk fotnoten «spirit» i boka: Det var oversetterens fotnote. Han ville vise hvilket ord som stod i orginalteksten, og var ikke en forklaring i seg selv. Oversetteren ville vise leseren hvilket ord som ble brukt av forfatteren opprinnelig, for på den måte unngå misforståelser. Selv syntes jeg det var et pluss, for det viser at oversetteren har gjort et bevisst valg. Han kunne også ha valgt ordet «sjel», for eksempel. «Ånd» og «sjel» har litt forskjellige betydninger. «Ånd» er mer abstrakt.

    Når det gjelder sideantall eller tykkelse, synes jeg det ikke har noe å si for nivået for leseren. Det finnes filosofiske skrifter som er langt tynnere enn denne. Ta for eksempel Symposium skrevet av Platon: Ei lita, tynn bok, men ikke noe jeg ville anbefalt for en person som ikke er vant til å lese bøker. 🙂

  2. Vel, jo, men jeg syns det var å undervurdere leseren.
    Nå tenker jeg mest på folk som vanligvis ikke leser. De blir skremt av bøker som er tjukke. 🙂

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..