Bokblogg – Skeleton Creek

Bokbloggturneen (som har facebookgruppe her) handler denne gang om Skeleton Creek.

Igår blogget Kristine om den,og i morgen er det Bjørn sin tur.
Photobucket
Dette er andre gang jeg leser en interaktiv bok,og da som nå digger jeg sammensmeltingen av bok og internett.

Sånne ting gjør meg utrolig glad og takknemlig for at jeg er født når jeg er født. Hvordan klarte folk seg uten internett egentlig? (ganske bra, så klart – de visste jo ikke om noe slikt -,men å gå tilbake fra det nå ville vært grusefullt.)

Forlagets omtale av boka;

«Det foregår noe mystisk i Skeleton Creek. Noe skremmende. Noe stygt. Ryan kom i nærheten av hva det nå var … og mistet nesten livet. Nå får han ikke lov til å gå ut. Han kan ikke stole på noen. Ikke en gang seg selv.

Heller ikke Sarah, hans beste venn, får han lov til å møte. Mens Ryan er syk, isolert og ensom, prøver Sarah å finne ut av mysteriet. Ved å gjøre det, setter hun sitt eget liv i fare. Ryan prøver å skrive ned alt som har skjedd. Samtidig dokumenterer Sarah det hun oppdager på film. Ryan mottar linker til filmsnuttene på pcen.

Sammen oppdager de at: Fortiden er farlig. Nåtiden er hjemsøkt. Og fremtiden er dødelig.

Velkommen til Skeleton Creek.»

Det som er så utrolig kult,er at du er nødt til å leke litt detektiv for å få samlet alle trådene i denne hsitorien, du må rett og slett lete litt for å få lest mer. En bok som krever litt, gøy! Skattejakt tenker jeg da, det blir mer opplevelse enn lesing. Noe som kanskje trengs for å holde på folks oppmerksomhet nåtildags?

Boka er skrevet for 12 til 15 åringer, og selv om man nok må opp i den aldersklassen for at de skal kunne forstå konseptet paranoia/sammensvergelse så blir det nok antagelig litt for tamt for dem.

Jeg skjønner at det er en grunn til at den er skrevet for yngre, men den er ikke skrevet bra nok. Det blir litt for mye virring, og da mener jeg ikke bok-video-bok-video,for den delen er helt grei.

Der det skal være forvirring,eller hinting,blir det for mye surr – mulig jeg bare er blitt for gammel og kresen, men ..Boka har potensiale,men holder liksom litt igjen.

Videoene kunne også være bedre,at de er på engelsk er det jo ikke noe å gjøre med, men tror nok noen faller av lasset pga det, selv om ungdom som leser ofte er gode i språk.

For forsøket og ideen, 8/10, men overall..

5/10

En helt kurant bok,spennende nok, men passer nok best til sin aldersgruppe, og den vokste jeg i fra for ti år siden. Selv om jeg som gammel skrekkfilmelsker satt og forventet både det ene og det andre,og ble litt lettet (og skuffet) når det ikke skjedde.

*

Men,som en ps; jeg kommer garantert til å lese den neste også.

Jeg har falt for interaktive bøker. ❤

En ps ps til,jeg likte ikke slutten.

Men det er bare fordi jeg er så fordømt nysgjerrig.^^

Om forfatteren Patrick Carman kan man skrive masse,for det har han gjort, han har blant annet skrev bok 5 i 39 clues-serien,som jeg håper å få lest snart. Her er hjemmesiden hans,i alle fall 🙂

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..