Nekronauten

Lajla Rolstad – Nekronauten

Nå har jeg akkurat lest denne ferdig, og er egentlig veldig lysten på mer. Boka har samme stil og tidsperiode(ikke helt,men omtrent) som Bram Stokers Dracula, og har et par-tre referanser til den og andre samtidige verk (som nesten irriterte meg så mye at jeg lot være å lese ferdig, og gjett at jeg er glad jeg ikke la den vekk nå!) og kanskje et dataspill,ganske åpenlyst her og der.

Det er mye jeg vil si om boka,men da sier jeg også for mye. Janss virker som en oppegående fyr, og kompisen Jonas virker arrogant og nedlatende. De har en Sherlock Holmes/Watson-parmotorikk greie gående,som i og for seg funker godt.

Jeg liker de detaljerte utseendebeskrivelse,og tar meg i gangpå gang å ønske at dette var en graphic novel. For den er vakker beskrevet,og med den rette tegneren hadde dette blitt et mesterverk.

5 på terningen og anbefales til alle som liker steampunk- spesielt,fordi klærne i denne boka er bare <3. Rett og slett.

Les,les!

7 kommentarer om “Nekronauten

  1. Verkar det som om det er litt League of Extraordinary Gentlemen-inspirasjon her, eller? Må nesten ta ein titt på denne.

  2. Denne leste jeg i høst, og jeg likte den veldig godt. Jeg la også merke til Dracula referansene – men nå har jo forfatteren skrevet hovedfagsoppgave om Bram Stokers Dracula da 🙂

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..