Fant deg! …litt om mafia og gjemsel og sånt

Sakset fra Dagbladet;

«(Dagbladet): Michele Zagaria (53) har allerede blitt dømt til flere livstidsdommer i sitt fravær som sjef for den mektige Casalesi-klanen i den napolitanske Camorra-mafiaen, melder BBC.

– Dere vant

Rundt 50 polititjenestemenn var involvert i funnet etter å ha gravd fram en underjordisk bunker i en anonymt hus i Zagarias hjembyCasapesenna rundt 20 km utenfor Napoli. 

Flere titalls hus og bygninger i området skal også ha blitt gjennomsøkt av rundt 350 politifolk før han ble funnet, ifølge avisa La Repubblica.

– Dere vant. Staten har vunnet, skal Zagaria ha sagt til de som fant ham.

Bunkeren de fant ham i var laget av opptil fem meter tykk armert betong, ifølge avisa Il Corriere della Sera.

– Selve sjefen

Den italienske krimjournalisten og forfatteren Roberto Savianosier at han aller helst ville hoppe opp og ned av glede da han hørte om arrestasjonen av Zagaria.

Casalesi-klanen er sentral i hans globale bestselgerGomorrah, som senere har blitt film. Saviano må leve med konstant politibeskyttelse på hemmelig adresse etter trusler fra mafiaen.

– Han var ikke bare kongen av Camorra, men selve sjefen for alle kriminelle organisasjoner, sier Saviano til La Repubblica.

Berlusconi en stopper

Saviano gir tidligere statsminister Silivo Berlusconi er en faktor til at han ikke har blitt funnet tidligere.

– Etter Berlusconis fall, bestemte noen seg for å samarbeide med politiet, mener Saviano.

Det brøt ut full jubel blant Italias politistyrkene da arrestasjonen ble kjent, melder BBC.

Innenriksminister Anna Maria Cancellieri takket etterforskerne for jobben de har gjort:

– Dette er en stor suksess for staten. Pågripelsen vil føre til et tilbakeslag, ikke bare for Casalesi-klanen, men for hele Camorra-mafiaen, sa hun. «

 

Verdens lengste gjemsel er over?

Mafia er en pussig greie. Jeg har siden jeg var liten vært fascinert av begrepet mafia – det var en slags mytisk og spennende ting, som frimurerne. Cosa Nostra og eldre, grå stilige folk som var beintøffe og i det hele tatt.. Gamle helter og romantiske barndomsdrømmer. Nå vet jeg jo naturligvis at mafiaen er kriminelle, dopfolk etc.. og det er da ikke noe å trakte etter. Men det hindrer meg ikke i å nyte gode gamle dager.

Hvis man ikke liker gudfaren, er det så sin sak – men å si at det filmatisk sett ikke er en bra film,eller bra filmer- Da er du på villspor. Minuset med at jeg ser Gudfaren- jo, jeg går rundt og babler liksom-italiensk i et par dager. Men det er greit.

Reklamer

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s