Mandagsmanga #1

Mandagsmandag – for å gjøre mandager litt mindre kjipe. Sporadiske mandagsinnlegg om manga jeg liker. (Litt som torsdagstegneserietips, bare på mandager.)

Jeg begynner med den aller første mangaen jeg leste. Det er riktignok ikke en «ekte» manga,men en amerimanga. (Ekte manga er japansk, mahnwa er koreansk, amerimanga er fra USA) Det var den som ansporet meg til å begynne å lese som fireåring. Bildene var nydelige, og jeg ville vite historien bak.

Alvefolket fins nå på nett, gratis, på deres hjemmeside. (Kun på engelsk.) Alvefolket ble vel utgitt i flere omganger i Norge, ettersom mangabølgen vokste og falt og vokste igjen.. Men når jeg var 5 jaktet vi på butikkene etter denne dyre (da) tegneserien. Jeg har dem naturligvis ennå.

Historien handler om alvene, ulverytterne som forsøker å overleve i skogen, mens menneskene blir mer og mer aggressive mot dem, og de må finne et nytt tilholdssted da skogen tar fyr – de må til og med spørre trollene.

Ok, jeg suger på å lage korte ting som oppsummerer og får folk interesserte, men Alvefolket er bra. Det er en grunn til at de enda holder koken.

2 kommentarer om “Mandagsmanga #1

    1. Jeg vet at den ble utgitt på nytt i pocketform, lurer på om det var Egmont som ga ut dem.. Men de har dem ikke på nettbutikken eller outland, så da er det nok enklere å finne på diverse forum, eller låne på biblioteket.

      Det er en av de mest populære seriene, og er nesten umulig å finne norske utgaver av de gamle bladene. Dessverre!

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..