Torsdagstegneserietips #4 – RIP Vicar

I dag skulle det være noe helt annet. Men så så jeg på twitter at Vicar er død.

Det følgende er sakset fra Wikipedia.

Victor José Arriagada «Vicar» Ríos (født i 16. april1934 i Santiago i Chile, død 3. januar2012 i Santiago i Chile) var en chilensk tegneserietegner. Han fikk jobb som karikaturtegner i et politisk blad, samtidig som han studerte kunst og teater.

1960 flyttet han til Barcelona i Spania hvor han fikk to forskjellige jobber for forskjellige forlag. Han illustrerte blant annet fortellinger for barn. I 1966 begynte han i tegneseriebransjen, og i1971 fikk han tilbud om å bli tegner for Gutenberghus (nå Egmont), hvor han tegnet Disney-tegneserier. Hans første historie, «The Office Chair», kom samme år. Vicar har fortsatt den samme jobben den dag i dag, men han har nå flyttet tilbake til Chile.

Vicar var inspirert av Carl Barks, og hadde en svært god tegnestil. Han pleide vanligvis å tegne etter andres manus, men har skrevet ett manus selv, nemlig «Lykken kommer, lykken går» (D 97044) som ble utgitt i Donald Duck & Co 33/1997. Vicar er tegneren som har fått publisert størst sideantall gjennom tidene, og har utviklet tegnestilen til en svært god, fra en middelmådig stil som han hadde i begynnelsen. Vicars historier er svært vanlige innslag i Donald Duck & Co.

Vicar besøkte Norge i 2004, i forbindelse med Donalds 70-årsjubileum.

Han var en fantastisk tegner. For meg var han kun kjent som Donald-tegner, så uendelig mye bedre (og med en helt annen stil) enn de italienske Donald-tegnerne.

Så i dag leser jeg Donald. For dette var trist. Hvil i fred, Vicar.

 

Reklamer

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s