Skribenter og skrivefanter!

Kriminallitteratur har fått en stadig sterkere posisjon blant lesere verden over og er blitt en rik og mangefasettert sjanger. De seneste årene har nordisk krim fått en unik posisjon. Cappelen Damm er på jakt etter en ny krimdronning eller krimkonge og utlyser derfor en krimromankonkurranse.

Konkurranseregler

Manuskript
Manuskriptet skal være skrevet på bokmål eller nynorsk for et voksent publikum. Et manuskript som leveres til konkurransen må ikke samtidig leveres til andre forlag, og det kan ikke ha vært publisert i andre former. Konkurransen er åpen for alle, og forfatteren skal være anonym til etter juryens behandling. Cappelen Damm anser alle manuskripter som innlevert for mulig utgivelse.

Premie
Vinnerromanen belønnes med NOK 500.000. Beløpet inkluderer forskudd for salget i alle distribusjonskanaler og en hovedbokplass i Krimklubben. Det vil bli inngått Normalkontrakt m/Agentavtale og ebok-avtale på vilkår som er fremforhandlet mellom Den norske Forfatterforening og Den norske Forleggerforening.

Jury
Juryen består av følgende personer: Chris Tvedt (forfatter hos Cappelen Damm), Alexandra Beverfjord (forfatter hos Gyldendal Norsk Forlag og nyhetsredaktør i Dagbladet) og Mariann Fugelsø Nilssen (forlagssjef i Cappelen Damm).

Juryen forbeholder seg retten til ikke å kåre en vinner hvis den ikke finner en verdig kandidat. Juryering skal være ferdig innen 1.mars 2013.

Innlevering:

Krav til form:
• Manuskriptet skal være paginert og fortrinnsvis være skrevet i 12pkt og med halvannen linjeavstand. Det bes sendt inn i både papir- og digitalversjon (cd).
• Håndskrevet manuskript blir ikke vurdert.
• Innsendte manuskripter blir ikke returnert.
• Manuskriptet skal ikke ha forfatterens navn på, men legg ved en konvolutt med navn og kontaktinformasjon (adresse, tlf. og mailadresse).
• Manuskriptet postlegges til Cappelen Damm AS, 0055 Oslo, eventuelt leveres i forlagets resepsjon i Akersgata 47/49.
• Merk sendingen: «Krimromankonkurranse» og husk egen navnekonvolutt.

Frist for innlevering: Mandag 7. januar 2013

Eventuelle spørsmål kan rettes til kirsten.lier@cappelendamm.no

 

Så da er det bare å hive seg rundt!

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..