Bokbloggturneen: Dronningen av Myrion

Dronningen av  Myrion – Bjørg Øygarden

Vær hilset, o gjester fra den fjerne verden som kalles Jorden. Vær vennlige å ta plass i den kongelige vogn bak de kongelige sarger. Dronningen og Sixar venter.

Ved hjelp av en skummelt vakker dame med tolv fingre, en forgiftet sjokolade og sykehusrom nr 209, havner Berit, Johan Olav og Jakob + Jakobs sure mormor plutselig i Myrion. Riket er i fare og dronningen trenger hjelp. Det legges meget skumle planer i Myrion, og redningen ligger i hendene til tre helt vanlige barn fra Jorden. Det kunne like gjerne vært deg!

De tre må stille opp i tre konkurranser som de ikke har noen som helst forutsetninger for å vinne. Johan Olav skal skyte på blink, Berit skal konkurrere i skjønnhet og Jakob skal sjarmere grevinner. Men hvordan skal barna kunne redde Myrion? De kan jo ikke engang fordra hverandre!

Bjørg Øygarden har skrevet en morsom, finurlig og fantasirik fantasyhistorie.

Først må jeg jo si at jeg digger coveret. Nydelig! Kjenner igjen stilen til Jens Kristensen, en av de med mest særegen stil (som jeg kjenner igjen ihvertfall) her til lands.

Det er et ganske standard opplegg, noen helt vanlige barn som er litt utenfor på hver sin måte, og bestemoren, plutselig er i en annen verden. Det er andre måter å gjøre ting på der, andre dyr, magi, og et annet språk. Så langt, så vanlig.

Selv om plottet på denne er ganske standard,og helt passende til aldersgruppen (9 – 13år) er det noen ting jeg virkelig liker. Jeg liker språket, jeg liker ordene og navnene på ting, jeg liker spesielt sargene, og jegkoser meg rettog slett med  boka. Jeg ville anbefalt den til de som ikke har runda Ringenes Herre i bokform ennå, eller kanskje likevel, for det er en koselig bok med en god moral. (Om enn noe gjennomskinnelig enkelte ganger, men pytt)

4er på terningen, og en god, avslappende bok. Les gårsdagens omtale hos Luxlie, og de andre!

Innlegget kom litt sent fordi jeg innbilte meg at det var den 04.04. det skulle ut. Sånn kan det gå.

4 kommentarer om “Bokbloggturneen: Dronningen av Myrion

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..