Bokbloggturnee: Alt jeg vil er å kysse deg

Jeg fisker opp mobilen og stirrer på den. Ingen meldinger, bare en klokke om tydelig viser hvor stille tiden står.

Alt jeg vil er å kysse deg – Charlotte Glaser Munch

Jeg liker godt hennes bøker, hun har et godt språk, og er som regel nær virkeligheten. Omtalen må taes med en klype salt – jeg er hardere mot forfattere hvis bøker jeg liker godt. Under leser forfatteren selv fra boka.

Sara har flyttet, for andre gang i sitt liv. Hun føler seg ensom, har ingen nye venner, men opplever en støtte og nærhet når hu sitter barnevakt for nabogutten på halvannet år. Ting forandrer seg når Mia forteller Sara på fjorten at hun skal skilles. Hun virker også ensom, og bryter noen grenser ved å fortelle alt for mye til en så ung jente – som tross alt ikke har noe med det å gjøre.

Det at hun bryter disse grensene, og dytter på Sara ukvemsord om det som blir eksmannen fører til at Sara ganske automatisk tar hans side. Hun tenker at Mia er egoistisk, og jeg er enig. Ikke av samme grunn, men et barn skal aldri være en voksens fortrolige i en konflikt. Adam stopper seg selv fra å snakke om det, og får umiddelbart plusspoeng.

Sara er sint. Flyttingen, ensomheten og alt blir så mye. Hun slutter å danse også, hun danser bare hjemme. Hun bekymrer seg for foreldrene, vil ikke stresse dem. Hun blir etterhvert besatt av Adam på ungdommers vis, intenst og heftig flammer det opp. Adam merker det. Og han gjør et feiltrinn. Han innrømmer det,og tar skylda. Det er likevel ikke greit. Han har tenkt på det, vurdert det, gitt etter for egen lyst. DET ER IKKE GREIT.

Dette kunne vært en bok om grooming, men det er det ikke. Det er en gråsone, en gråsone for noen. Det er ikke lovlig og det er ikke greit  – si hva faen du vil – en 14/15 og 29 er bare ikke greit noen gang, noe sted. Nope. Hvorfor så mange menn (og kvinner) synes å tro at det er greit å utnytte unge sårbare jenter (og gutter) ved å skylde på at de vil det selv er ikke greit. Ikke noen gang. Boka kunne  med hell hatt en slutt hvor den tok litt mer fatt i det – og hva som skjer etterpå. (Dette er selvfølgelig litt utenfor bokas handling, men det er viktig tema og da blir jeg lett litt sint.)

Coveret er intetsigende, fonten blass.

Språket er greit, men pirkepetter som jeg er, så irriterte denne meg «Herregud, så glad jeg er for at vi fikk innskolet ham eller hva det heter før dette skjedde» . Det er en elendig setning. Virker om om den skulle skrives om og har blitt oversett i språkvask.

Også denne; «mens jeg forbanner meg selv».. Den stemmen passer ikke til en 14åring.

En scene er veldig unødvendig – Sara og Adam spiser middag, og skal se tv, og Adam spør om hun har sett den episoden av friends. Hvorpå han forteller hva som skjer i episoden. Hva er vitsen? Tre setninger om aldersforskjell? Unødvendig.

Boka er til tider litt for lettvin, men når det gjelder temaet skilsmisse er den rett på. Tror nok denne kan være til nytte for mange ungdommer – men det burde vært litt mer omfattende slutt.

4 av 10.

Andre om boka (de nederste kommer etter min)

http://ungdomsboka.blogspot.no/

http://leneee.ipublish.no/

http://stinema.blogspot.no/

http://elinsbookishworld.blogspot.no/

http://ingvildhappy.blogg.no/

http://ingaplinga.blogspot.no/

Hvis du vil lese mer om bokbloggturneen, eller bli med, finner du informasjon på deres hjemmeside eller på facebooksiden deres.

Kommenter gjerne hva du synes om boka.

4 kommentarer om “Bokbloggturnee: Alt jeg vil er å kysse deg

  1. Heisan! Bra anmeldelse. Flott at noen er litt kritiske til sånne småting som setninger, he, he..! Tror du kunne gjort det bra i Klassekampen som anmeldelder! Skal skrive om denne boka, jeg også. Men jeg bare lurer på om jeg skal linke opp de andre som skriver om samme boka?

    1. Heisann, ja, ihvertfall den foran og den bak deg. Og linke til bokbloggturneen 🙂

      Takk for det 🙂 Prøver å være så ærlig som mulig, da må pjusket også med! 🙂

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..