Luke 21 – Point and click/adventurespill

Den lengste reisen -The Longest Journey

Funcoms beste spill, uten tvil, et klassisk point and click-spill hvor du spiller April Ryan, en ung kunststudine. Det er satt i en nokså annerledes fremtid. Det er et vakkert spill, og noen av gåtene er herlig absurde. Jeg satt fast i flere måneder (ja, måneder) før jeg ga opp og så på en walkthrough på den ene gåten. (Sta, jeg? Slett ikke.)

Funcoms  by far best game, a classic point and clickgame where you play April Ryan, a young artstudent. It’s in a different future. It’s a beautiful game, and some of the puzzles are deliciously absurd. I was stuck for omnths (yes, months) before I gave up and found a walkthrough to get through that one puzzle. (Stubborn, moi? Ahem.) 03
09

Syberia

Syberia er aldeles fantastisk vakkert. Jeg elsker automatonene og bare det å rusle rundt i omgivelsene der er givende, fordi det er så pent. Oscar er min favorittNPC i noe spill, noensinne. Gåtene er varierte og gir en god følelse når man får til. Syberia is amazingly beautiful. I love the automatons and just walking around in the scenery, it’s just so pretty. The riddles are varied and satisfying.last ned last ned (1) images (2) images (3)

Still life er egentlig spill nummer 2 i serien etter Post Mortem, men det er så mye bedre enn det første, selv om det mangler i sjarm det post mortem hadde. Jeg poster ingen bilder, fordi det er et ganske grotesk spill, du er mordetterforsker, det er en seriemorder, og det er virkelig ikke et spill for barn. For å si det pent. Men det er et veldig bra spill. Oppfølgeren er også veldig bra, men litt mer adventurespill enn point and click, så jeg liker ikke det like godt.

Still life is in fact the standalone sequel to Post Mortem, but it’s so much better than the first. Even if it lacks the charm of Post mortem, it has better graphics, I won’t post any pictures, because it’s a rather grotesque game, you’re a murder investigator, there’s a serial killer, and it’s really not a game for children. Putting it nicely. But it’s a really good game. The sequel, still life 2, is really good too, but it’s more of an adventuregame rather than point and click, so I don’t like it quite as much. 

Dette var mine topp tre P’n’Cspill, hvilke er dine?

This is my top three pncgames, what are yours?

5 kommentarer om “Luke 21 – Point and click/adventurespill

  1. Å skulle velge seg favoritt PnCspill er jo tydeligvis umulig… Men jeg kan iallefall nevne flere jeg har likt, selv om jeg ikke klarer å bestemme meg helt… Samorost 1 og 2 er jo helt klart verdt å nevne, selv om de er så korte 😦 Jeg hadde helt glemt hvor korte de faktisk er, til jeg spilte de igjen for noen uker siden! Machinarium er jo fantastisk 🙂
    Ellers er jeg stor fan av Mysterious Island spillene, spesielt den første. Return to Mysterious Island, heter de kanskje. Kheops Studio vet å lage PnC adventure 😀
    Dracula:Path of the Dragon var ganske bra den også, gav meg en del hodebry..
    Har dessverre ikke spilt The Longest Journey eller Syberia (jeg skjems! og jeg kaller meg PnC-lover!!), men forhåpentligvis kommer jeg så langt en vakker dag… Too many games, too little time!

  2. Takk for påminning. Henger meg på fanlisten her. Den lengste reisen, Drømmefall, Return to mysterius island, og ikke minst Machiniarium. Fantastiske pek- og klikkspill med spennende historier å by på. Har også prøvd Syberia. Likte det godt, men synes det var litt kronglete og ulogisk og ble dessverre aldri ferdig med det.

    1. Åååh, men det anbefales! 🙂 Det er kronglete – et av de vanskeligere PnCene jeg har spilt, og derfor var det ekstra søtt når vi fikk det til:)

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..