Smakebit på søndag #5

Dagens smakebit er fra en bok jeg prøver å komme meg gjennom uten varige mèn, nemlig Akademisk skriving for bachelor- og masterstudenter, av Tor Busch. Jeg er ingen av delene, for å si det pent, men det er alltids verdt forsøket å lære noe nytt.

Forholdet mellom problemstilling og empiri

Problemstillingen setter også krav til hvilke empiriske data som må samles inn. (..) Et første krav er at det må finnes et tilgjengelig empirisk felt. (..) Mange studenter møter problemer når de skal finne seg et empirisk felt. Tilgjengelig empiri begrenser hvilke problemstillinger som lar seg formulere.

Smakebit på søndag er fra bloggen Flukten fra virkeligheten, som skriver dette om det:

Hvordan delta på en «En smakebit på søndag»?

  • Du deltar når du selv føler for det, om det er en søndag pr. år eller hver uke 🙂 Utfordringen er en fin måte å få vist frem bloggen sin på, et lite «Hei, her er jeg», spesielt for de som er nye i det store ville blogglandia.
  • Skriv et innlegg på din blogg hvor deler noen valgfrie setninger fra en bok eller noe som er relatert til bøkenes verden. Vennligst ingen spoilere. Legger du inn linken til ditt innlegg i linkefunksjonen her får du besøk av andre «En smakebit på søndag»-deltakere/lesere.
  • Du behøver ikke å følge noen fast formel på innleggene dine, her er det bare å slå seg løs 🙂 Kreativitet fanger lesernes oppmerksomhet.
  • Twitrer du postene dine så kan du gjerne bruke samme hastag som meg: #smakebit.
  • Denne utfordringen er inspirert av den engelske bloggen Should Be Readings faste utfordring Teaser Tuesday.
Reklamer

22 kommentarer om “Smakebit på søndag #5

  1. Oi, denne skulle jeg ha hatt meg! Men den virker litt tung.. Men som du sier er det alltids verdt forsøket å lære noe nytt 🙂 Takk for smakebiten!

  2. Grøss! Boken jeg håper jeg ikke har bruk for med det første. Har skrevet en Bachelor og det er mye arbeid, særlig når dataen du samler inn ikke gir deg det du håpet på. Da plages man godt med resten av oppgaven. Håper da boken lærer deg noe nytt:) Ha en fin søndag!:)

  3. Alltid kjekt å prøve å lære seg noe nytt og jeg håper du finner nyttig stoff i boken,selv om den som flere allerede har nevnt høres litt tung ut. Ha en fin kveld:)

  4. Denne skulle jeg hatt siden jeg holder på med en utdannelse på høgskolen og det sannelig er mange regler til hvordan oppgavene skal skrive!

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s