Skarlagenssalen

Skarlagenssalen (eller Det røde rom gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser) av H. K. Fauskanger er en bok som jeg tok på impuls fordi jeg likte coveret og tittelen.

cef948c5e901430b28df018d02b230d6499855396a5b84ba963e5e77

Jeg nølte litt når jeg så «Krim» for det er ikke det jeg liker best, men jeg var forutinntatt. Denne boka seiler lett opp som en storfavoritt på tampen av 2013.

Klassisk krimgrøsser!I kjelleren på herregården Ugge i Østfold finnes det et avstengt rom kalt Skarlagenssalen. Presten som lot gården oppføre på 1700-tallet, skal ha solgt sin sjel til djevelen og forsvant sporløst fra kjellerrommet da hans pakt med den onde utløp. Etter sagnet kan ingen tilbringe natten i Skarlagenssalen uten å miste livet eller forstanden.Over hundre år er gått, men i 1897 synes Ugge-forbannelsen å kaste skygge helt til hovedstaden. Rasjonalisten Fredrik Lange har erklært sitt ønske om å avlive myten ved å låse seg inne i Skarlagenssalen en hel natt, tross sterke advarsler. Er det enda et varsel at en snikskytter brått er begynt å hjemsøke Kristianias gater? Med et broket følge rømmer Lange byen og drar til Ugge gård for å utfordre legenden, men ferden skal vise seg å bli skjebnesvanger: Har Skarlagenssalens forbannelse slått til når det umulige skjer?»En klassisk krimgåte med et lukket rom-mysterium John Dickson Carr hadde vært stolt over!»Gunnar Staalesen –Info lånt av bokelskere.no

Her er et par av smakebitene jeg har lagt ut på instagram, fra en av favorittfigurene mine i boka. IMG_20131228_170854 IMG_20131225_191237 IMG_20131227_034252

Som dere skjønner – Lagergren er min favoritt. Dette er en bok det overrasker meg stort at jeg ikke har hørt noe som helst om på verken blogger, i forum eller på biblioteket. Les den, for den er virkelig fiks! Så ikke løsningen på mysteriet i det hele tatt, og det liker jeg.

Andre bloggere om boka:

Betraktninger – Astrid Terese
Bibliotekarene anbefaler
Bokvrimmel

God søndag!

Jeg deltar på Smakebit på en søndag som holdes på Flukten fra virkeligheten. Du kan også delta, se linken. 

21 kommentarer om “Skarlagenssalen

  1. Takk for supert tips. Ser de har den som ebok, så da ligger den klar til meg så snart jeg måtte ønske deg. Ha en fin søndag!

  2. Så spennende! Klassisk krim liker jeg, så denne må jeg notere meg. Så den ligge på Ebokbib, kommer nok til å plukke opp den der om ikke så lenge:) Takk for tips og smakebit!:)

  3. Spennende, jeg liker veldig godt krim, skal ikke se bort fra at jeg leser denne en gang i fremtiden også : )

  4. Jeg hadde som mål å lese denne i 2013, ja jeg begynte tilogmed på den men måtte levere den tilbake til biblioteket før jeg rakk å komme særlig godt i gang. Bokvrimmel mener jeg bestemt har nevnt denne som en favoritt på sin blogg i løpet av 2013, kanskje også Astrid Terese hvis jeg ikke husker helt feil.

    Hvis det er en favoritt så må du huske å nominere den til Bokbloggerprisen innen midnatt, om du ikke alt har gjort det da 😉

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..