Smakebit på søndag – Dødsengler 1 – Momentum

13251924

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2011

ISBN13 9788203252914

Genre Spenningslitteratur

Språk Bokmål

Sider 337

Lesenivå 12-16

Omtale fra forlaget

I Oslo rammes to bygninger av en gasseksplosjon. Mystiske kvinnevesener dukker opp, like vakre som de er dødbringende. Farlige engler som er i ferd med å drepe uskyldige ofre. Heldigvis har Mikkel, Noor, Peder og Ida krefter som speiler englenes egenskaper. Egenskaper som gjør at de selv kan redde verden. Men hvordan? «Dødsengler» tar deg flere tusen fot over bakken, ned stupbratte heng, og styrter inn i Slottet på 17. mai. Alt for å redde menneskeheten fra seg selv.

Dagens smakebit er fra nok en ungdomsbok, det går mye i dem om dagen. En bok jeg leste på hyttetur, og den er interessant nok. Selv om jeg nok syns den slurver litt med måten å forklare disse englevesnene på. Jeg liker at det er flere figurer i boka vi får se synspunktet til, det funker veldig bra. Det er nok noen ting som kunne vært bedre, som fokuset til hovedpersonene, hvem bryr seg vel om småting når man holder på å bli drept? Men det funker likevel. Jeg klarte ikke å legge den fra meg, og det er jo alltid et pluss i margen. Så får jeg ta småplukket på min egentlig for gammel-alderskappe, i stedet. Har lest at bok to er dobbelt så bra, så får se om ikke jeg leser den også. Det eneste som virkelig irriterte meg med boka var at han skriver «pece» og «teve» istedetfor PC og tv. Det føles virkelig gammelmodig, og jeg garanterer at du finner svært få i målgruppen som ikke ville synes det er rart.

Anbefaler å sjekke ut forfatterens egen blogg, der er det mye interessant å lese også.

Smakebiten er fra side 33.

Det digre beistet av en kopieringsmaskin hadde kilt ham fast. Han presset med begge armene for å skyve i fra, uten at den rikket seg en tomme. Det stummende mørket gjorde ikke oppgaven lettere. Han forsøkte å dytte og vri, men skled hjelpeløst på spørsmålsskjemaene han skulle kopiere, og kilte seg bare enda mer fast. Så dukket det opp lys i mørket. Et kort pip og en vifte startet å summe. Blikket var låst til kopieringsmaskinen. Den startet opp igjen. Han hev etter pusten mens han stirret mot arkene som fortsatte å fosse ut. Det lille kopieringsrommet ble opplyst av skarpe blink. Hvert ark som ble spyttet ut, var som en scene i en animert film. Naturtro som fra et fotografi. På arkene dukket det opp en skikkelse som beveget seg over åpent landskap. Det måtte være en kvinne, og hun kom stadig nærmere.

Noen andre bloggere om boka:
Ellikkens bokhylle
Ungdomsboka
Lesehesten
Elis lesebabbel

Boka på bokelskere og goodreads.

For fler smakebiter, sjekk ut Flukten fra virkeligheten!

Flukten

25 kommentarer om “Smakebit på søndag – Dødsengler 1 – Momentum

  1. Oi, så spennende! Denne boken kan jeg ikke huske å ha hørt om, men den må jeg sjekke ut nærmere 🙂 Ønsker deg en flott 1. påskedag 🙂

  2. Jeg har såvidt begynt på denne men så la jeg den fra meg og ble liggende, tror jeg skal ta den frem og få lest den ferdig etter at jeg er ferdig med påskebøkene. Tusen takk for smakebiten og ha en fin påskedag:-)

  3. Hjelp, en kopieringsmaskin som lever sitt eget liv? Jeg hadde lenge denne boken på ønskelista, men jeg leste flere negative anmeldelser, og da forsvant liksom lysten til å lese akkurat denne boka. Nå kjenner jeg at jeg nok må revurdere den tanken, for det høres ut som en bok som er skap for å gi leselyst 🙂

  4. Husker jeg likte denne boken så godt, rett og slett fordi at jeg synes det er altfor få norske forfattere som utforsker fantasy. Må bare si at jeg likte oppfølgeren mye bedre, og gled deg!
    – Siri

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..