Mandagsmanga #3 – Natsume’s Book of Friends

Fra Shojo Beat kommer det som uten tvil er den mangaen som har overrasket meg mest i det siste. Den er usigelig trist, men på en fin måte. Yuki Midorikawa er forfatter og tegner, og et nytt blad for meg, selv om hun har noen titler på bladet før denne.

last ned

Natsume har sett  ting ingen andre kan se, siden han var liten. Bestemoren hans kunne visst også se ting, og hun var en einstøing, lik ham selv. Han sendes rundt til forskjellige slektninger og prøver å ikke frike dem ut ved å reagere på ånder eller monstre han ser rundt omkring. Han bor når boka begynner hos slektninger, der bestemoren bodde før hun døde, og det virker som om disse åndene jager ham og blir mer aggressive enn de har vært før. Så slipper han uforvarende ut en gud fra et lite shrine, og han forklarer hva som egentlig foregår.

Den første boka er søt, men av en eller annen grunn fryktelig trist, det er kanskje ikke så rart, ensomhet er et vondt tema. Kommer til å lese de neste om jeg får tak i dem, selv om jeg ser potensialet for en lang serie med fillers – det ER jo manga, men jeg håper de lar være. Serien har også blitt animert, og her er åpningssangen, siden traileren er umulig å finne. 

 

Reklamer

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s