Happy geek pride day!

I dag er det

images (3)

Så alle mine kjære hoopy froods, husk håndkleet deres, og may the force be with you on this glorious May the 25th! Det er Neil Gaiman-signering på Outland Kirkegata i dag,køen har startet allerede, og jeg er ikke der – hulk! Men sånn kan det gå. Av interesse er det også Middelalderfestivalens siste dag i Oslo, men så mye gøy som skjer også.. 

Her er litt nerderier for å feire 🙂 

 

«The story so far:
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.» 

Geek_Pride_Image-for-Blog

 

Hvordan feirer du GeekPrideDay? Flikke på cosplayet? Stå i kø i regnet for å få Sandman signert? Jeg har så mange fandoms og nerderier at jeg sliter med å få plass til de jeg liker best i denne posten, men dette er definitivt en nerdete dag, puss brillene og god søndag!

15662_comics_sandman

 

Reklamer

34 kommentarer om “Happy geek pride day!

 1. Happy Towel Day!
  Jeg er med på håndkledagen og Discworld-day, men er ikke Star Wars dagen 4. mai?
  Jeg skulle virkelig ønske at jeg stod i kø på Outland i dag, men dessverre bor jeg på feil kant av landet. Hulk! Ønsker deg en riktig fin søndag!

  1. Da også! Purister mener det er kun i dag, jeg feirer helst alt som har med nerderier å gjøre^^
   Jeg også, sukk! Men men 🙂 Ha en fin søndag!

   1. Jeg tok frem et håndkle i dag og mannen min så på meg som om jeg feilte noe alvorlig 🙂 Huset vårt er fullt av daleker, Tardiser, drager og bøker om alt fra Zelda til fantasyleksikon. Det vanlige jeg ønsker meg til jul er fantasy tegneserier 🙂 Så jeg tenker han er for sent ute med å bli både overrasket og til å si noe om det 😀

 2. Har ikkje vore utomhus enno, men har gjerne trekt eit håndkle gjennom beltet ved tidlegare høve, så gjer det kanskje att for spaserturen i ettermiddag dersom kona ikkje tykkjer det blir pinleg. Ho er eigentleg større Adams-fan enn meg, men …

  Elles ingen spesielt geeky planar. Skal sjå omatt X-men 3 for fyrste gong på ei årrekkje i avvente av å sjå Days of Future Past på tysdag, då. Kanskje det tel. Elles så byggjer me kanskje litt på Legoslottet vårt og ser fjernsynsseriar utover kvelden, men det er jo som ein kva som helst anna dag.

  Kos deg med kva du enn skal gjere sjølv!

   1. Eh, me har vore gift sidan i fjor haust, men bryllaupsfesten er fyrst no kommande haust, så eg er litt sløv med når eg seier kona og når eg seier forloveden. 😛

    Teikning? Det høyrest koseleg ut. ^^

    1. åååja. Haha! Det er litt sløvt ja^^ Ja, det er koselig. Tegner litt til skeezTV, litt til Sandman, litt til OITNB.

 3. OITNB?

  Tanken var å sei «forlovede» fram til feiringa for å behalde litt av poenget med å ha den i utgangspunktet, men så er det såpass mange som veit at me allereie er gift (sidan me ikkje har halde det løynleg), så då kjennest det litt påtatt å sei «forlovede» til dei. Og då må eg plutseleg omstille meg avhengig av kven eg pratar/skriv til, og dermed blir det rot. 😀

   1. Åååååååååååååååååååååååååååååååja. Ny sesong rett rundt hjørnet no og altting.

    All I wanted was to eat the chicken that is smarter than other chickens, and absorb its power.

    1. Ja, nettopp. Tegner en serie med figurer til den, som om jeg blir ferdig, blir en slags nedtelling 🙂

     I threw my pie for you!

    2. «You are not an agent of God, okay? God can do so much better than you. You must know that, right?»

    3. Jepp, håpar på meir av det. Sjølvmedlidande Piper er stort sett relativt usympatisk. Pluss at det av ein eller annan grunn har vore ekstremt mykje kvinne-blir-sett-i-fengsel-for-fyrste-gong-i-sitt-liv-plott i dramaseriane mine i det siste året (var ein slik arc på «Justified» denne sesongen, ein på amerikanske «Shameless» og ein på «Banshee»), så OITNB (see? I learn) der det er hovudtema må jobbe desto hardare for å skilje seg ut.

    4. Aha, har ikke sett noen av de seriene! Anbefales?
     Jeg liker Piper, men hun er faktisk ikke favoritten min,selv om jeg heier på henne.

 4. Piper er litt vel bortskjemt for meg. Som jo er greitt nok, men føler ho burde ha innsett det og komme seg nokre trinn vidare litt fortare, liksom. Forloveden er litt tilsvarande, men eit bittelite hakk mindre usympatisk. Men for all del — ein av seriens styrkar er vel nettopp at ingen karakter er 100 % sympatisk.

  Kan tilrå dei seriane, ja! Særleg Justified og Shameless. Men på litt ulike vis. Skal kommentere seinare i kveld eller i morgon med litt detaljar. I mellomtida kan du sikkert finne litt om nokre av dei på vevloggen min om du søker litt rundt.

  1. Jeg liker han mye mindre, selv om jeg liker Pipers juging og bortskjemthet enda mindre – EGENTLIG.
   Men de virker som regular folks, det liker jeg.

   Justified tror jeg jeg har sett en episode av, må finne ut av det når jeg har tegnet ferdig.

 5. Tykkjer begge blir meir og meir usympatiske nesten i tandem etter kvart som dei viser mindre og mindre forståing for kva den andre gjennomgår, eigentleg.

  «Justified» er kanskje den einaste serien eg har sett der dei har klart å gjere standalone episodar med bruk-og-kast-karakterar konsekvent gode og spanande — og du veit aldri sikkert kva for ein karakter som kjem til å komme tilbake i sesong etter sesong og kva for ein karakter som døyr i neste scene. Dei er (nesten) alle skrevne med ekstremt mykje innlevelse, og alle får kul dialog. Konseptet er ein US Marshal av i dag som opererar som om han levde i 1860, og som blir omplassert til heimbygda der han absolutt ikkje vil vere — men kanskje forstår folk så altfor godt. Serien kan òg skilte meg eit ganske nydeleg frenemy-forhald som kanskje er det beste av slaget eg har sett på fjernsyn. (Eg er stor tilhengar av frenemies — utom kanskje namnet på fenomenet).

  «Shameless» er ein remake av den britiske serien ved same namn, som eg ikkje har sett, men er etter kva eg forstår rimeleg lik, berre flytta til USA (så ikkje noko klassesystem-undertonar i sosialkritikken er vel hovudskilnaden, vil eg tru). Herleg og temmeleg unik blanding av komedie og drama. Handlar om familiesamhald hjå ein stor søskenflokk der faren er ein narsisistisk alkoholikar og mora er fråverande og bipolar. Er alltid artig, ofte originalt, og innimellom ganske rørande. Tilrås på det sterkaste. Mange sterke skodespelarprestasjonar her, og mest av alt bør vel nemnast William H. Macy som den alkoholiserte faren. Han er herleg (og avskyeleg) i kvar einaste scene han har.

  «Banshee» er ikkje på nivå med desse to. Eg ser ekstremt mykje fjernsyn, og Justified og Shameless ville nok blitt klare bli nemnt på dei fleste tilrådingslistene mine medan Banshee ville blitt bortgløymt — men det tyder ikkje at den ikkje er underhaldande. Veldig actionorientert. Byrjar som ganske midt-på-treet, men innan siste tredjedel av sesong 1 blir den solid, og den held seg veldig bra gjennom sesong 2 der eg verkeleg storkoste meg med den, så om det høyrest ut som di greie er den verdt litt tålmod. Er òg ein del finfine webisodar og post-credits-scenar som er fint å få med seg på denne serien. Gjekk glipp av dei sjølv og måtte gå tilbake og få dei med meg, så greitt å gi ein heads-up til andre. Serien handlar om ein eksfange som slumpar til å gi seg ut som sheriffen i ein liten småby, og der brukar sine heller uortodokse politimetodar på å manøvrere ein veldig ustabil maktbalanse mellom det lokale amish-fellesskapet, det lokale indianarreservatet/casinoet, byadministrasjonen og borgarmeistaren, politidepartementet som er meir enn litt skeptiske til den nye sjefen sin, og ikkje minst, den lokale krimbossen, som kanskje er den mest interessante karakteren i serien. Eller nest-mest, etter ninja-superhacker-transvestitt-partnaren til hovudpersonen. Alt dette medan faux-sheriffen gøymer seg for den ukrainske storbymafiabossen han stal frå før han vart sett i fengsel, og forsøker gjenetablere eit forhald til dama som han var i lag med før han vart innesperra – og ho er sjølvsagt mafiasjefen si dotter.

  Sei gjerne i frå om kva du tykkjer dersom du ser litt på nokon av dei!

  1. Ah,da ER det den jeg så en episode av!Husker ikke hvorfor jeg ikke så mer, for jeg likte den første.

   Jeg føler med Piper, men sympatien min for Larry ..den bare synker og synker. Litt urettferdig,selvsagt.

 6. Er ei stund sidan sesong 1 no, og minnet mitt er ikkje det beste, men om eg hugsar rett så irriterte det meg kor mange av problema deira som er sjølvforskyldt (eller kva det no heiter på nynorsk). Og tykkjer dei begge vart verre og verre på det området snarare enn å lære av feila sine, og det irriterar desto meir.

   1. Problemet mitt er det er ikkje at det er urealistisk, men det er at om eg som sjåar kan forutsjå plottet i ein halv sesong framover på bakgrunn av kor openbare ringverknadane av det dei gjer vil vere, så er det vrient å overtyde meg sjølv om at dersom karakterane sjølve ikkje klarar forutsjå det er dei framleis interessante nok til å følgje med på.

    Men men. Dei gjer ho jo meir og meir kynisk, så forhåpentlegvis kjem dette seg framover det òg.

    1. Om ho drep dama får det jo alvorlege konsekvensar for soningstida hennar, skulle ein tru. Men elles blir det kanskje berre SHU igjen?

    2. No har eg ikkje så veldig god hugs, men det var vel ikkje vitner eller kamera der på at han ikkje braut inn? Så Healy får vel neppe stort meir enn ein reprimande for at det skjedde på hans vakt. Ho hadde skrutrekkaren på seg der på slutten, sant? I så fall går det vel mest utover den vakta som var ansvarleg for at skrutrekkaren kom på avvege.

    3. Vel, tenker at Pennsatucky kommer til å være mindre enn blid på han, om hun overlever – og Piper er vel neppe noe særlig mer glad i ham, så om de er enige, mot ham.. Jeg vil bare at han skal få svi. X)

    4. Liker han, eg (som karakter, openbart, som person er han jo ganske uggen). Som serieskaparen openbart har gjort sidan ho brukar han igjen så fall eg litt for skodespelaren på «Weeds», så er gøy å sjå han få spele usympatisk. Men gjerne det, om det blir noko gøy ut av det. Trur vel det er rimeleg liten sjanse for at ho skulle gå saman med Piper, dog. Ho er ikkje SÅ ustabil. Meir sannsynleg at Piper finn støtte i administrasjonen, Healy er ikkje akkurat populær der.

     Pluss at når Healy gjekk så var det Piper som såg ut til å få unngjelde. Så Pennsatucky har vel heller lite rasjonell motivasjon til å ta det ut på han, han gjorde ho jo ein teneste. Ikkje at rasjonalitet er hennar sterke side, då.

    5. Jeg husker ikke han fra weeds AT ALL, jeg. Høh.

     Nei, Pennsatucky og rasjonell tankegang er ikke akkkkkurat bestiser. Mente ikke at de skulle gå sammen om det, mer, at de har sammenfallende historier.

    6. Åh, sånn ja. Ikkje umogeleg.

     Han var Shanes politimentor i dei siste to (eller var det tre?) sesongane.

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s