Doctor Who: Deep Breath (Spoilers!)

Jeg har ikke lest manuskriptene som lekket på nett nylig, eller snuttene, og har unngått det meste av Who-relaterte nytt for å være så blank som mulig. (Det er mest gøy.) Har du ikke sett den eller lest nyhetene, og har tenkt å følge med på Doctor Who – ikke les videre.

its-all-about-to-change-doctor-who-series-8-episode-1-to-be-screened-in-cinemas-around-the-world

Jeg likte den.  Elsket den, for å være mer nøyaktig.

Men åh,det var foreshadowing der jeg ikke liker. Ting som får meg til å tenke at denne doktoren (og kanskje hele serien) kommer til å ta slutt snart. Talen han hadde med clockworkmannen, speilet..den talen han egentlig holdt til seg selv på en måte. «It has to end» (?). Eller betyr det bare at _denne_ doktoren varer kort, for har ikke Moffat sagt at ‘alle tar feil om hvilken regenerasjon han er’ ?

Jeg likte at jeg så Eleven i måten han spilte på først, og så ble mer og mer seg selv, og i en kort stund likte jeg Clara også,når hun svarte Vastra.Jeg likte måten de angrep Capaldi på,hvordan han har vært der før. «I have attack eyebrows!» Likte jeg. Skotsk, det likte jeg. Round things. Jeg liker det. Gallifreyan skrift inne i Tardisen.. interessant.  Nod til Amy, til Handles, til gamle regenerasjoner.. Capaldi var fab, gleder meg til å få se mer av 12.

Introen var briljant, og visstnok lagd av en fan – well done!

To ting jeg ikke likte;

Androiden som drar til The Promised Land/Heaven..No.

Missy. Her kunne jeg ranta lenge selv om det var en kort snutt, og jeg tenkte nonono,IKKE ødelegg nå. Meh.

Men så var det det hjerteknusende øyeblikket hvor man nesten ser Eleven i Twelve, når han sier Just see me, og den mest awkwarde klemmen på denne siden av Voldracomort. Jeg blir litt irritert over den «du skal ikke dømme», og så kommer det en eldre utseende dame som skal være kjæresten hans? Fordi det er greit å date en på 900 år,give or take a millenium, så lenge han ser ung ut? Åh,nei. Der faila de pittelitt. Om de ikke bare lurer oss og hun er en gal stalker,da.  Who knows, det er Moffat. Vel, det var min korte og usammenhengende rant om denne første episoden jeg bare har lyst til å se en gang til nå med en gang. God natt!

 

7 kommentarer om “Doctor Who: Deep Breath (Spoilers!)

  1. http://www.tvmuse.com -> Doctor Who -> Klikk episoden du vil ha -> Vel ei lenkje i kommentarseksjonen. Kan vere det tek eit par-tre forsøk før du finn ein som fungerar, og det bør vel gjerast i løpet av fyrste 3-4 vekene etter episoden kjem viss du skal ha gode odds for å finne lenkjer som framleis fungerar.

 1. Trur det er litt tidleg å lese særleg ut av den kommentaren til Missy. Får vente og sjå kva som blir lagt i den. Og for alt du veit er ho 2000 år gamal sjølv?

  Ser det og som svært usannsynleg at serien går mot slutten. Who er ein internasjonal braksuksess, og sjølv om Moffat trass i dei ørten intervjua der han seier han aldri vil gi seg skulle ha ombestemt seg så har eg vanskeleg for å tru at BBC ikkje berre hyrer nokon nye før sjåartala dalar betydeleg.

  ‘alle tar feil om hvilken regenerasjon han er’ -> Var ikkje dette sagt før (og mht.) The War Doctor? Så no er vel tellinga (antakeleg) rett? Og kan jo vere det «the end»-snakket rettast mot, all den tid 12 no eigentleg er 13.

  Tykte den var heilt grei, eg. Ikkje noko spesielt til sesongpremiere å vere, men ikkje skuffande, heller. Men så er vel eg heller ikkje fullt så heidundrandes Who-fan som mange andre. Det er likte aller best var at dei gjorde så stort nummer ut av om doktoren ville dytte fyren eller ikkje, og så ikkje let oss vise det. (Skjønt eg reagerer litt på at det skal vere ein så stor etisk skilnad mellom å overtale nokon til sjølvmord og å dytte dei at det i seg sjølv kan vere eit digert dilemma for karakteren, men whatever, scenen fungerte).

  1. Moffat er en jævel på å putte detaljer i små bisetninger. Det var en av de tingene jeg likte minst faktisk – ser ikke helt forskjellen på å forsvare seg/forsvare jorda og drepe bad guys,som alle doktorene jeg har sett har gjort,og dette. Jeg ser en del har reagert på dette, men jeg ser virkelig ikke forskjellen. Scenen fungerte,ja.
   Ettersom jeg forsto har han sagt det i ettertid også,men håper du har rett,for jeg vil beholde denne doktoren en stund.
   Jeg tror serien er på vei mot slutten nettopp fordi det er en suksess. Avslutte før det blir bare ræva.

   1. Verkar usannsynleg på meg at dei avsluttar, som sagt, men ein skal jo aldri sei aldri. Føler litt av poenget med serien no er nettopp kor lenge den har gått (når dei opphavlege blir medrekna), så å avslutte vil liksom underminere litt.

    Jau, den raude linja er merkeleg overhalde, men føler det er meir eit problem i skrivinga enn i karakteren. Tykkjer alle doktorane så langt har vore rimeleg klare på kvar dei sjølv set strek (skilnaden mellom dei og War Doctor, eigentleg), og å overtale folk til sjølvmord verkar tydeleg over den (sjølv om 10 vel gjorde det med dalekane, om eg hugsar rett — men er trass alt sklinad på dalekar og ein forvirra cyborg). Men kanskje poenget deira er nettopp at streken er flytta — i alle fall til at han no føler han kan overtale folk til å hoppe i dauden, og muligens endå lenger. Kan jo håpe at det var såpass gjennomtenkt.

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..