Leseåret 2014

Jeg har ikke helt hundre prosent oversikt over hva jeg har lest i år, har blitt en del ting som jeg har lest før, så tør ikke si at den er 100% nøyaktig, men kanskje nesten? LESEÅRET Jeg har som vanlig lest mye fantasy, tegneserier og barnebøker, og jeg har fått meg noen overraskelser. Jeg som var blodfan av bokelskere, nå er mer på goodreads enn bokelskere. Jeg har registrert 77 bøker lest i år på goodreads, og 61 på bokelskere, ren bekvemmelighet, den ene har app, den andre ikke.

De største og minste stundene med bok i 2014, kommer som følger.

  • Jeg oppdaget Patrick Rothfuss, og leste de to første i the Kingkiller chronicle. Jeg har ikke kost meg sånn med en bok på mange år. De kommer nok til å bli lest på nytt og på nytt og på nytt.
  • Horns var en merkelig bok, men den kommer høyt opp på leselista, Joe Hill har jo fantastisk stemme, og den var overraskende godt oversatt.
  • Jeg har lest mye om tatovering og hiphop i fjor, og det blir sikkert mer i år, for det er spennende ting. Den beste i hver sjanger var henholdsvis Norske sjømannstatoveringer, rett og slett fordi det var gøy å se hvordan tatoveringer kan se ut når de blir gamle, og Hip-hop hoder, som er lettfattelig for det fleste.
  • Den mest etterlengta i fjor, var Råta, uten tvil, og den skuffet ikke.
  • Jeg ga opp en del bøker i fjor, og jeg har 45 bøker på currently reading som jeg antar (håper) blir markert som ferdige i løpet av 2015.
  • Jeg ble mest skuffa over at jeg leste mye mindre enn jeg hadde tenkt. De bøkene jeg ikke likte starten på,de hoppa jeg over. Enkelt og greit!
  • Jeg lærte av å lese klassikeren To kill a mockingbird at jeg sliter med å lese noe som ikke er fantasy, plottene virker fort uinteressante og uviktige. Så det må jeg kanskje lese mer av.
  • Jeg likte de fleste bøkene jeg leste i fjor, men boka jeg elsket høyest i 2014, ble Name of the wind. Fantastisk skrevet, fantastisk språk, -jeg har ikke nok superlativer til å beskrive den. Leseåret 2015, here we go!

2 kommentarer om “Leseåret 2014

  1. For en flott oppsummering, og collagen like så! Ser et par bøker der som jeg også har lest 🙂 Gleder meg til å følge deg i det nye året og håper det blir et flott leseår for både deg og meg 🙂

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..