Preacher

Content warning; Vold, blod og ca ALT som er ekkelt.

Hvis du har lest tegneserien, så vet du sånn ca hva du er in for. (De anbefales, men har ca alle triggere, og alt mulig ekkelt, de også.) Det blir ikke mindre ekkelt og over the top gjennom sesongene, men det er noe med humoren og figurene som bare overdøver det andre.

Den gjennomgående historien er at Jesse leter etter Gud. Det skjer veldig mye annet også – Himmel og helvete, engler, voodo, Hitler, en gæren bestemor og en udødelig cowboy, for eksempel.

Den aller siste sesongen har en god del av de ekleste scenene jeg noensinne har sett på tv, and then some. Den siste sesongen tok litt lenger tid å se pga det. Jeg måtte rett og slett ta pauser!

Men til syvende og sist er det skuespillerne, figurene og hvor gjennomgående menneskelige de er som holdt meg fanget. Hvordan de reagerer, hvordan de løser ting. Og Joseph Gilguns Cassidy er perfekt. Han er så god til å spille at jeg får lyst til å se igjen Misfits, eller å se Preacher på nytt. Ruth Negga er perfekt som Tulip – i tegneserien er Tulip blond og langhåret (jeg antar for å være en visuell kontrast til Jesse som stort sett er i helsvart), men det hadde rett og slett ikke funka like bra med noen andre. Jesse Custer var jeg veldig skeptisk til – men han er også super i rollen, og vokser inn i den over sesongene.

Det er en av de beste tegnefilmbaserte seriene jeg har sett – til tross for forskjellene. Et utmerket stykke tv, rett og slett – om man har mage til det.

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..