Jernulven

Jeg har jo Siri på sosiale medier, så bias er herved presentert, men gud bedre så gøy det var å være i det universet igjen.

«Nominert til Bokhandlerprisen. Juva hater blodlesere. De hylles for sannsyn, men er ikke annet enn svindlere som fråtser i folks frykt, for penger og makt. Det vet hun inderlig godt, for hun er selv av blodleserætt og har sverget aldri å bli en av dem. Men når familien trues av vardari, de uhyggelige varige som aldri eldes, vikles Juva nådeløst inn i jakten på blodlesernes arv: en mørk hemmelighet som en gang forandret verden, og kan gjøre det igjen. For å overleve må hun konfrontere barndomsminnet hun har kjempet for å glemme: Den gangen hun så djevelen. Jernulven er et fengslende fantasy-mysterium med norrøne røtter, om blod, begjær og avhengighet. Det er den første boken i trilogien Vardari, en uavhengig serie fra universet i den prisbelønte fantasysuksessen Ravneringene. Ei lita jente tvinges til å glemme at hun har sett djevelen. En udødelig må drepe for å skjule en gammel urett. En ulvesjuk forråder en elsker for å oppnå evig liv. Et mystisk urverk begynner å tikke etter seks hundre år. En hemmelighet som har blitt voktet i generasjoner, er på avveie.»

Menneskene i boka føles ekte. Samtidig er dette et mer voksent univers enn vi så i Ravneringene – og det er passende. Leserne har tross alt blitt eldre de også. Det skal sies at det var noe uvant og litt uventet. Men det er et mørkt univers, og det er fengslende hvor ekte mange av dem føles. Man føler frustrasjonen og omsorg for de som sliter med en avhengighet i denne boka, med angst og man vil at det skal ordne seg for folkene i boka, selv om en nagende uro sier en at det nok ikke kommer til å gå bra for alle.

Jeg gleder meg enormt til bok to i denne serien. Nok en gang supert levert av Siri, anbefales på det hjerteligste!

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..