Reviewtime 3/Anmeldelser del 3

Until I can find some English info for these books,this will remain a Norwegian post.

Photobucket
«Nebelgrad Blues – Eksossolo» av Sigbjørn Lilleeng

«Oppfølgeren til Spoingpris-vinnende Nebelgrad Blues har vært etterlengtet. Nå er endelig fjerde og siste del her i boka Eksossolo. Fortsatt dreier handlingen rundt vennegjengen i bandet Grim Obsessions i en liten by et sted på den norske landsbygda. Sigbjørn Lilleeng har siden sist vokst ytterligere både som tegner og forteller, og miljøskildringene sitter bedre enn noen gang.»

Jeg må si meg enig. Tegningene har vokst,og det visuelle utrykket er utrolig sterkt.Det syns virkelig at han har jobbet med både skript og tegning. Karakterene vokser troverdig,og du får situasjoner man virkelig kjenner seg igjen i,selv om de er overdrevet for humorens skyld.
Selv om jeg føler at det er en underliggende tone av oppgitthet over folket på den norske landsbygda,men det er mulig jeg leser for mye i det. Jeg kommer definitivt til å kjøpe denne. Og til jeg får kjøpt denne,kommer jeg til å låne den ofte på biblioteket.

Photobucket

Sang til en sommerfugl – Maria Küchen
Utgitt; 2001
Originaltittel: Sång till en fjäril
ISBN: 82-03-24366-5
– 82-525-3379-5

«Ingensteder. En helt vanlig svensk småby. 9B. En helt vanlig svensk klasse, bare helt utrolig bra. Fantastisk samhold. Men, alle kan ikke være like frampå som Elsa Marie. Eller like begavet som Riina. Eller like kule som Pepsi-Pepsi, som setter alle jenters hjerte i brann. I klassen går også Madeleine, som aldri gjør noe ut av seg. Klumpete, tung og grå. Ingen vet at i hennes hjerte brenner en flamme, like sterk som hos en annen. Hun vil synes. Hun vil hevne. Hun vil få dem til å aldri glemme.»

Har lest denne en gang før,men den er for god til å la ligge. Denne boka er beregnet på barn og ungdom,men voksne kan godt lese den. Den kan i mine øyne brukes som et lite innblikk for voksne,inn i hvordan ungdomshierarkier fungerer. For det er ikke like lett å huske bestandig. Jeg syns at hver eneste lærer burde lese denne. Minne dem om at det er ikke lov å glemme! Det er en sterk bok, spesielt for de som har vært i en slik situasjon, og det er kanskje en bok som burde være med i en «obligatorisk bokpakke» i ungdomsskolen. Bør leses til ettertanke.
Og som forebyggende. Holdninger må endres. Denne boka kan gi innblikk til begge sider. Mobberen og den som blir mobbet.
Les den!

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..