Bokbloggturne – Tråder/Threads

Denne gangen handler bokbloggturneen om denne boka, Tråder av Sophia Bennett. Jeg er først ute,og i morgen er det Lena sin tur!
Photobucket
Fikk den i posten innpakket med en fin eske og en nydelig sløyfe,med en håndskrevet hilsen fra forfatteren og en hjertesjokolade, noe jeg satte utrolig pris på – det er utrolig kult å eie sånt. ❤
(Hadde tenkt å ta bilde av den fine pakken men kamerakabelen min har forsvunnet)

Fra forlagets side;

Nonie lever og ånder for mote. Edie planlegger å redde verden. Jenny har fått en rolle i en Hollywood-film. Først når de tre bestevenninnene treffer en yngre flyktningjente som kaller seg Crow, har rosa alvevinger og tegner kjoler, får de en sjanse til å utrette noe virkelig fantastisk – og til å virkeliggjøre drømmene.

Et ekte (mote-)eventyr!
Fashion with compassion

~ * ~

Boka handler om tre bestevenninner Edie, Nonie og Jenny som lever et (for meg) ganske glamorøst liv,med skuespillere, modeller og kjendiser, så blir de kjent med ei litt yngre jente med dysleksi gjennom Edie som tidligere nevnt lever for å redde verden,ofte gjennom bloggen sin.
Nonie er motefantast på sin hals, og er ankeret i fortellingen. Jenny har fått rolle i en film sammen med verden peneste tenåringsgutt, og tenker knapt på annet. Crow er flyktning – hun bor hos tanten sin mens faren hennes er igjen i Afrika. Crow er i England for å få en bedre utdannelse – en bedre sjanse.
Hun har problemer med å lese, og det må en kunne om en skal få en god utdannelse. Etterhvert viser det seg at Crow har et talent – et fantastisk talent for å designe ikke bare kjoler, men klær generelt, og hun har en nese for mote som skal vise seg å hjelpe henne på vei mot å nå drømmene sine – og de andre jentenes.

For ikke å røpe slutten må jeg nesten gi meg der, det er en knallbra bok altså!

Den passer best for 12 til 16 åringer, men jeg må innrømme at jeg gledet meg til de gangene jeg satte av tid til å lese den. En lett tone sammen med en alvorlig undertone ga en veldig fin leseopplevelse! Denne anbefaler jeg virkelig!

Om de som skal lese den har det minste interesse for kjendiser,blogg, skuespill eller film, mote eller modellyrket, generelt å hjelpe folk eller flyktninger får man noe mer enn underholdning ut av denne boka. Man lærer noe – uten at det blir kjedelig.

Skulle ønske det fantes fler bøker om disse fire – at det ble en serie,men det virket ikke slik. En annen ting jeg likte svært godt var at de voksne er beskrevet slik en tenåring ville beskrevet dem – det er ikke en voksens synspunkt og ikke heller et barn – men en midt i mellom – som snakker.
Det syns jeg forfatteren har fanget veldig godt 🙂

All ære til denne boka 10 av 10!
Den beste ungdomsboka jeg har lest på lenge 🙂

For øvrig går 5kr av hver solgte bok til Redd Barna – og det er ganske kult!

Sophia Bennett – kudos to you!
This is the best book for this age group I’ve read in a very long time!

It’s fun,entertaining, educational – but not in a moral-fingerwagging-sort of way, and it strikes a chord with me even at 25.

I kind of wish you could write more about Crow and Nonie, Edie and Jenny, but I understand if it’s a one-book-person gallery 🙂

One thing I loved was the you’ve captured the essence of a teen – and how they would describe adults and other teens. You haven’t gone in the trap of either dumbing it down, or writing from an adult perspective.

Well done indeed!
10 out of 10 from me 🙂
(And the autographed note is pasted into the book for safekeeping – a treasure <3)

6 kommentarer om “Bokbloggturne – Tråder/Threads

  1. Flott anmeldelse, Marielle! På søndag kommer min på «trykk». Jeg kan røpe at jeg også likte boka. Det kommer forresten to bøker til i samme serien, den neste boken heter Beads, boys and Bangles 🙂

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..