Bokbloggturneen – Verdensredderne

Verdensredderne

Simon Stranger

Les gårsdagens innlegg her, og her i morgen. (Besøk BokBloggTurneen for flere.)

Emilie er 17 år og opptatt av gutter og mote. Inne i en klesbutikk treffer hun på en gutt som fester klistremerker med slagord over noen t-skjorter. Slagord om urettferdighet. Om utnytting av arbeidere i den tredje verden. På den andre siden av jorden lever Reena, en 12 år gammel jente som har sydd akkurat disse t-skjortene, på en fabrikk i Bangladesh.

Verdensredderne handler om mennesker som lever på bunnen av samfunnet, og om en gruppe norske ungdommer som vil gjøre noe med det.

Lyst til å gjøre en forskjell?
Lyst til å forandre noe?
Kontakt Verdensredderne.
www.verdensredderne.blogspot.com

Utgivelsesdato: 12.03.12

ISBN: 9788202361709

Språk/målform:Bokmål

Målgruppe:12-18 år

Jeg håper du sitter godt når du leser denne boka. I en stol fra ikea. I klær fra cubus og hm, mens du taster litt på ipaden din, og spiser sjokolade. Virkelig. 

For de kommer til å smake mindre og mindre godt ettersom du leser. Klærne kommer ikke til å føles som dèt røverkjøpet. Jepp, det er en pekefingerbok.  Men det er en pekefingerbok som funker.

Kjærlighet, aktivisme, dyrevern, miljø og sjøstjerner er noen av stikkordene til denne boka. 

Verdensredderne. Tittelen er perfekt, fordi det er sånn det er. Man er ung, uovervinnelig, eier hele verden, og kan forandre alt, og prøver. Man kan ikke redde alle, dessverre, og det kommer også tydelig frem. Men det viktige er å ikke slutte med forsøkene. For til slutt er alle sjøstjernene reddet. 

Nei-siden, for å kalle den det, får også nok av taletid i boka. «Hvorfor forsøke i det hele tatt, hva kan vel èn gjøre, hva kan vel fem gjøre?»  Dette er ikke en udelt god bok å lese. Til det er den for in your face ubehagelig om ting vi liker å glemme så vi kan leve våre komfortable liv. Men det blir ikke for mye. 

Hadde ikke gjort noe om denne var obligatorisk lesning for 8.klassinger landet rundt. 

5 på terningen, les den, og løp ut og redd verden!

3 kommentarer om “Bokbloggturneen – Verdensredderne

  1. Flott omtale:) Innlegget fikk meg til å mimre om blekkulf, hehe når jeg brydde meg om miljøet som liten var det det store. Dette hørtes ut som en litt anderledes bok, en takevekkende en. Helt enig om at den da burde være pensum:)Har notert denne boken ned tidligere, er en bok jeg virkelig skal lese:)Ha en flott dag:)

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..