Luke 8

En bok jeg ikke har hatt så lenge, men som er så vondvakker at det ikke kan være andre enn Neil Gaiman som har skrevet den.

15783514

Har strengt tatt skrevet om den før, men den gir meg fremdeles masse følelser og jeg vil virkelig at flere skal lese den. Hvis du ikke har lest en bok av Neil Gaiman ennå – velg denne. Den har så ekte følelser, som treffer så djupt at man blir sårbar uten å vite det. Den er nifs, den er vond og den er uvirkelig vakker.

 

8 kommentarer om “Luke 8

 1. Eg likte boka svært godt, men den er nok ikkje ein favoritt hjå meg. Følte forsøket på å både ha eit born og ein vaksen som fortellar fungerte veldig bra, men samtidig snubla den litt i å både minne veldig om og ikkje måle seg heilt med tidlegare Gaiman-historiar. Ikkje like oppslukande som «American Gods», men for mørk og avansert til å ha heilt same sjarmen som bøkene han rettar mot eit litt yngre publikum. Følte særleg at borne-bitane minte veldig om «Coraline» (som eg faktisk ikkje har fått lese enno, berre sett filmen av, så kanskje samanlikninga er urettvis).

  Men! Veldig glad for at du likte den. Las den i ein forrykande fart, så at det var god lesing er det ikkje tvil om. På Gaimans eigen skyhøge stige kom den diverre litt midt på treet for meg.

  1. Jeg har tenkt meg om i ettertid, hvorfor den griper meg sånn, og jeg er ærlig talt ikke sikker på hvorfor jeg setter den så høyt – men så leser jeg den på nytt og den er fremdeles helt der oppe. Coraline har jeg vel også bare sett og ikke lest, men jeg syns det var litt… sandman over familien som bor ved siden av. Jeg så for meg dem, på en måte også. Men jeg vet ikke hva det er. Om det er språket, eller bare den skumle dama.

   1. Dama er absolutt skummel. Og eg har berre lese den ein gong, så dine inntrykk er garantert meir treffande enn mine.

    Sandman er det eviglenge sidan eg har lese, men Gaimans tendens til (og måte på) å bruke personifiserte urkrefter i historiane sine minner ofte om Sandman i mine auge, og familien Hempstock er kanskje eit av dei beste dømene på det, ja.

    1. Jeg leser den med jevne mellomrom. Hempstockene minner meg sånn om The Three i sandman..en annen personifisering av dem, på en måte.

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..