Fredagsfilm #21 – Paper Man

images

Sett på:  norsk netflix

Paper Man (undertittel It’s grow up time) er en av de underligste og vakreste filmene jeg har hatt gleden av å se. Den handler om forfatteren Richard,rundt førti-femti år gammel, hans fantasivenn, kona hans, og barnevakten han ansetter – selv om de ikke har barn. Denne indiefilmen er virkelig sart og fin på enkelte punkter, og den er uventet bra. Den har noen vrier jeg ikke forventet – alltid et pluss,og skuespillerne er jevnt over troverdige.

Richard skal bo i en slags hytte på stranden for å skrive oppfølgeren til sin første bok, som ikke akkurat ble en suksess. Han sliter med skrivesperre og kommer seg ikke forbi den første setningen. Han er en venneløs fyr, kona hans er en flink kirurg, og så er det selvfølgelig Captain Excellent, Richards mangeårige fantasivenn. Richard klarer ikke bli voksen, klarer ikke kvitte seg med sin imaginære støttespiller, og så en dag ser han sytten år gamle Abby som tenner på søppelet i en søppeltønne, og han får et innfall, og ber henne sitte barnevakt for ham. Han har ingen barn, men han føler en dragning til dette barnet, som han føler det er et mørke i.

Blant skuespillerne finner vi Jeff Daniels i hovedrollen, kjent fra dum og dummere, Ryan Reynolds om Captain Excellent best kjent fra Pizzagjengen, Lisa Kudrow, best kjent som Phoebe i Friends, spiller kona og Emma Stone, kjent fra Spiderman og Easy A, spiller Abby. Et par av de mindre rollene har også kjente fjes, det er rikelig med stjerner, så hvorfor har jeg ikke en gang hørt om denne før? Kanskje fordi den er sær. Kanskje fordi den er en fortelling om et vennskap som er vanskelig å forstå.

Uansett, den er vakker, se den!

Terningkast 6.

2 kommentarer om “Fredagsfilm #21 – Paper Man

Kommenter gjerne her

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..